2024. január 29., hétfő

az ajtó

Szombat reggel Barni lement a vadászházba az öccsével társadalmi munkát végezni - őt teljesen hidegen hagyja a vadászat, de ezek az alkalmak nagyon jók arra, hogy kicsit minőségi időt töltsenek együtt, igyanak pár sört, dumáljanak. Mi Danival szintén korán felkerekedtünk, hogy lemenjünk Vácra, találkozzunk az edző lánnyal meg a nővérével, akiket már jó régen nem láttam, aztán meg Anyuéknál legyünk. Gondoltam, nem alszunk ott, visszajövünk délután, finomakat eszünk, játszunk, majd együtt alszunk (Barni vasárnapig maradt). Gyorsan reggeliztünk, összeszedtük magunkat, majd fél 8 körül, mikor indultunk, éreztem, hogy valami nem stimmel az ajtóval, nem csukódott rendesen, megnéztem, nem volt semmi az útban. Jól behúztam, és így sikerült ráfordítanom a zárat, de amikor ki akartam nyitni, megnézni, hogy minden oké-e, soha többé nem bírtam kinyitni, bárhogy próbálkoztam. Közben Dani ott állt kabátban, Barni a Bakonyban, mondom oké, nem tudok most mit csinálni, menjünk. Igyekeztem jól érezni magam, nem aggódni amiatt, hogy hogy jutok majd vissza a lakásba, de persze tudat alatt stresszeltem. 

Végül délután Apu mondta, hogy hagyjuk Anyuval Danit, úgyis indultak át a tesómékhoz szülinapozni, menjünk mi ketten Nagykovácsiba, majd ő megpróbálja kinyitni az ajtót, kitalálunk valamit. Így is lett, de nem tudta kinyitni. Közben én már riasztottam a szomszédokat, ők adtak szerszámokat, amik nem segítettek sajnos, meg én beültem hozzájuk, míg Apu próbálkozott. Végül hívtunk egy éjjel-nappali zárszervízt, a szomszédok meg elindultak mert programjuk volt, minket meg otthagytak tévézni, a nappalijukban a kis kanapéjukon, hogy nyugodtan várjuk meg a felmentő sereget - és ez teljesen természetes volt, tényleg vicces, hogy ilyen a kapcsolatunk velük, nézem a kanapéjukon a euronews-t Apuval meg a macskájukkal mikor ők nincsenek otthon. 

Egy óra múlva jött a srác és egy perc alatt kinyitotta a zárat, amit ki is cserélt. Egy zsepi volt az ajtó alatt, és ahogy behúztam így az ajtót, valószínűleg eltört az amúgy kínai, elfáradt zárszerkezet. Kicserélte, én meg 60e forinttal szegényebb lettem. Jó szar érzés volt odaadni a pénzt, mert közben az életminőségem semmit sem növekedett, csak most megint be tudunk jutni a lakásba. 

Viszont Apa ott maradt, csináltam neki vacsit, ittunk csokilikőrt, meg megnéztünk egy filmet, amit már régen akartam, és tudtam, hogy neki is tetszeni fog (ezt). Meg hát nagyon sokat beszélgettünk, és jó volt, mert ilyen hosszú, nyugodt apa-lánya időt nem szoktunk együtt tölteni. Másnap reggel reggeli után mentünk vissza Vácra és visszazökkenhetett újra minden a régi kerékvágásba. 


14 megjegyzés:

  1. A lakasbiztositasotokban nincs zarcsere? Meg kellene nezni, szokott lenni.

    VálaszTörlés
  2. Engem az is megriasztott, hogy "jött a srác és egy perc alatt kinyitotta a zárat"... :O (remélem az újjal azért elszöszmötöl öt percet!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D na de volt hozzá kulcsunk ugye, azzal nyitotta ki, nem kellett betörnie, ez egy biztonsági ajtó amúgy. Maga a zárszerkezet volt régi, meg kínai, azért tört el, azt cserélte ki. szerintem ezek az arcok egyébként bármit kinyitnak pár perc alatt kulcs nélkül is.

      Törlés
    2. Ja tényleg :) Amikor ajtót választottunk mi is szembe találtuk magunkat azzal, hogy mennyire biztonságban érezzük magunkat egy két ócska zárnak köszönhetően amit zaj nélkül semmi perc alatt nyitnak ki az erre specializált népek. Azt is megtudtuk, hogy nincs 100% biztonság, csak "jobb mint a szomszédé". Nekünk egy kicsit gáz erre gondolni most, hiszen a lakásunk 2600km-re, bezárva vár már 5 hónapja és májusig nem is jutunk el oda :( és akkor is csak rövid időre...

      Törlés
  3. ááá neee 😱😱😱 nekem többek között az ilyen sztorik miatt van zár-fóbiám és mindig félek hogy beragadok valahova (főleg nyilvános vécékbe, mert ott muszáj magamra zárni az ajtót. ez egy komikus, ám valós félelem 🙈)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tökéletesen értelek, velem már megtörtént, hogy vendégségben beragadtam a fürdőszobába és lakatost kellett hívni, hogy kiszabadítson. én azóta szórakozóhelyen nem megyek mosdóba telefon nélkül.

      Törlés
  4. Hatvanezer??? Ne már :/ Én meg küszködtem a diplomámmal jó szar fizuért :D Vagy inkább :( :( :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kiment valahonnan a saját autójával, saját üzemanyaggal, saját szerszámokkal, szerelt, berakott egy új zárat, ami pénzbe kerül, fizet maga után járulékokat, adókat satöbbi, így már nem is olyan sok az a hatvanezer :)

      Törlés
  5. Kicsit félreérthető, természetesen nem bármelyik jó szakembertől sajnálom a pénzt,mert ritka mint a fehér holló, hanem leginkább magamat. :)

    VálaszTörlés
  6. Egyszer kizártam magamat a lakásból (kívülről csak fogantyú volt az ajtón, kilincs nem). Ki kellett hívni egy zárszervizest, aki megmutatta, hogy ilyen esetben, ha nincs ráfordítva a kulcs, az ilyen zárat egy bankkártyával egy mozdulat kinyitni. Onnantól a lépcsőházban eldugva tartottam egy plasztikkártyát hasonló esetekre :).

    VálaszTörlés
  7. Huhh, jó, h megoldódott. :)
    Amúgy pedig szerintem azért olvasom hosszú évek óta a blogodat, mert imádom ezt az életszemléletet, hogy te tényleg tudsz a szarból is várat építeni. :)
    Szerintem tőled származik a mondás, ami mára szervesen beépült a családi repertoárba, hogy "A kifolyt tejbe már ne sírjunk bele!". :)

    VálaszTörlés