2024. január 21., vasárnap

good things

Ez a hét, főleg az eleje nyűgös volt nagyon. Azt hittem, idén másképp lesz, de nem. Borzalmasan rosszul viselem a januárt, legszívesebben csak feküdnék egy puha, meleg takaró alatt, folyamatosan finomakat (de leginkább bármit) ennék, és ha lehet, ne szóljon hozzám senki. Pedig a múlt héten edzeni is elkezdtem, vettem bérletet, voltam kétszer, a héten is egyszer, egész aktív volt a múlt hétvége is, de most hétfőn valami eltört bennem, és kb mindent felzabáltam, amit találtam itthon. Mondjuk most, hogy jobban belegondolok, és megnézem a menstruációs naptáramat, lehet, hogy nem a január műveli ezt velem, hanem a hormonok. Na mindegy.

  • A hétfőt Szaffinál kezdtem, végre találkoztam a kisfiával, aki nagyon cuki és kedves, és mi is tudtunk beszélgetni. Délután pedig Pilláék ugrottak be hozzánk Benivel, a cukorborsóval, akinek még görbül a szája, ha felveszem, de nem hagyom annyiban a dolgot persze, előbb-utóbb be fogom lopni magam a szívébe. Úgyhogy barátos, babázós napom volt, sok ilyet szeretnék idén.
  • Barni azóta mondja, hogy szerezzünk takarítónőt, mióta itt lakunk, de egy jó ideig nem volt erre keretünk, aztán meg egyszerűen nem találtam olyat, akit szívesen láttunk volna - olyat szerettem volna, akit valaki szeretettel ajánl. De most végre volt poszt a helyi csoportban, ahol valaki ajánlott egy nőt, aki nekik segít, azt írta, precíz és gyors, ő nagyon elégedett vele, és most lett több kapacitása. Felhívtam, eljött, megnézte a lakást, beszéltünk, szimpinek és kedvesnek találtam, és nagyon vicces volt, azt mondta, ide nagyon szívesen jönne dolgozni. Gondolom, ahogy te sem engedsz be akárkit a lakásba, ő sem megy akármilyen helyre. Pénteken jött, előtte izgultunk egy kicsit mindannyian, Dani azért, hogy mi lesz a legóvárossal, mi meg egy csomót szelektáltunk, rendet raktunk mindenütt, főleg a káoszosabb helyeken, én wc-t suvickoltam - el is mondtam neki, hogy nagyon örülünk neki és izgulunk, nevetett ezen, megköszönte. Eredetileg 4 órát maradt volna, de végül majdnem 6 órát itt volt, de azt mondja, az első alkalom ilyen szokott lenni. Mi Danival Vácon voltunk aznap, délután jöttem haza, és nem tudom elmondani, milyen jó érzés volt a csillogó lakásba hazajönni, azóta is nagyon örülünk neki. És ahogy előre megbeszélték: a legóváros is túlélte a takarítást, így Dani is jóváhagyta: Zsófi jöhet két hetente. Én tudom, hogy kivételezett helyzet, hogy ilyesmit megengedhetünk magunknak, hálás vagyok érte nagyon.
  • Pénteken Dani Anyuéknál aludt, mi meg elmentünk bulizni, megünnepelni Bálint egyik barátjának a születésnapját. Szuperjól éreztük magunkat, én nem emlékszem, mikor voltam utoljára szórakozni, kicsit jobban el is engedtem a gyeplőt, mint eredetileg terveztem, szombaton reggel nem volt őszinte a mosolyom, de nem bánom, nagyon jó volt pörögni kicsit, csak hát öreg vagyok én már az alkoholizáláshoz. 
  • Ma meg Barni egyik barátjával, a kis családjával meg a kutyájukkal voltunk kirándulni a Hármashatárhegyi reptéren, iszonyúan jól esett, és hát kutyáztam - nagyon nagy kutyahiányom van az utóbbi időben, de még nem határoztam el magam. 
  • Lesz próbánk szerdán, meg Anyuékat el akarom ide csábítani valamelyik nap, várom a hetet, remélem, jó lesz. 
  • Ilyen meleg színű szőnyeget szeretnénk a nappaliba, van tapasztalatotok a Rugvistával? Ez mennyire lehet jó? 

4 megjegyzés:

  1. A színvilágról ők jutottak eszembe, mi tőlük vettünk szőnyeget: latomas.hu. Török szőnyegek, egy lakásboltban árulják őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igen, őket ismerem! Még személyesen nem voltam a boltjukban, de ezek nagyon vékonyak, nem? Abból gondolom, hogy nincs tartásuk, hogy a fotókon is látszik, hogy gyűrődnek. Ebből a rombuszmintás kilim típusú szőnyegekből van szerintem sokféle minőség, és ez a legvékonyabb szerintem.

      Törlés
  2. Nekünk a nappaliban a szőnyeg a Rugvistáról van, nagyon szeretjük, tök jó a minősége és úgy rémlik,h nagyon gyors volt a szállítás

    VálaszTörlés
  3. Ha kilimet szeretnél, akkor Kilim a nomád szönyeg (így vannak a faceen), nekünk tőlük van a hálóban, nagyon szeretjük, tökéletes minőség, de mondjuk nem a legolcsóbb kategória. A rugvistáról (illetve a carpetvistáról) a nappali szőnyegünk van, az is kilim, de egyszínű, vékonyabb. Ezt is szeretjük, nagyon hamar kihozták, sőt, egyet vissza is küldtem, mert mégse mutatott jól, az is flottul ment, szóval akár ki is lehet próbálni 😉

    VálaszTörlés