2024. március 8., péntek

music and friends

Utána énekelni mentem, az egyik új számot vettük fel, már a végső verzióját, hogy megjelenhessen. Ilyenkor tökéletesnek kell lennie, ezért hangonként nézzük át, hogy minden olyan-e, amilyennek lennie kell. Nagy mázli, hogy ezt meg tudom tenni a gitárosunknál, akinél minden feltétel adott ehhez, nekem pedig van egy nagyon jó mikrofonom. Nincs semmilyen nyomás, ha nem sikerül, jöhetek bármikor máskor. Stúdióba menni ugyanezért több tízezer forint óránként, és mi van, ha pont abban a két órában nem vagy jól? Nem tudtál aludni, összevesztél a pasiddal, beteg a gyerek, valami nyomaszt, fáj a torkod? Nyilván akkor nem tudsz úgy énekelni, mint mikor kipihent vagy és volt időd rendesen és sokat beénekelni. Na mindegy, jól sikerült, és ez a szám meg is van, már csak kevergetni kell, hogy összeérjenek az ízek, mint valami finom ételben. 

Egyébként azért is imádom, hogy visszacsordogált a zene az életembe, mert így a barátságunk is új erőre kapott ezekkel a srácokkal. Velük akkor, amikor 30 körül voltam nagyon sok időt töltöttem el, mint a bátyáim, olyanok voltak nekem. És most újra sokat találkozunk, különösen ezzel a gitáros sráccal, aki egy nagyon magának való figura, és szerintem kicsit magányos is, de szenzációs humora van és én nagyon szeretem őt. Ha együtt vagyunk, akkor az több óra, közösen alkotunk, ami szuperjó, összekovácsoló dolog, és van idő ilyenkor mindenféléről beszélgetni - a legjobb barátnőimmel nem találkozom ennyit és ilyen rendszeresen. 

A legnagyobb dugóban autóztam utána haza, már a 2. kerületben jártam, mikor felhívott Barni, és kiderült, hogy két autóval gurul előttem. Bevárt, és így tulajdonképpen együtt mentünk haza, végig beszélgettünk, mintha egymás mellett ültünk volna, nagyon vicces volt. Itthon a maradék hideg kajákból összeraktam egy kis vacsit, ő töltött mindkettőnknek tojáslikőrt, feltelepedtünk a kanapéra és megnéztük a Cápák új részét, meg az új Kenneth Branagh-féle Poirot filmet, ami Velencében játszódik, nagyon jó volt. Nagyon csodálkoztam, mikor megtudtam, hogy ő a főszereplő és ő is rendezi ezeket a filmeket. Sokan kritizálják, mert hogy ugye David Suchet az igazi Poirot, de én csodálatosan jól szórakoztam, Barni meg jót aludt közben. 

1 megjegyzés:

  1. Mindig annyira szeretem, amikor a zenélésről mesélsz. Biztos nagyon szép lesz a dal! ♥️
    Engem Kenneth Branaghben az szokott zavarni, hogy mindig ordítozik. 😀 Amúgy ettől eltekintve jók a Poirot filmjei. (Bár pont a Velencéset még pont nem láttam, na de ami késik...)

    VálaszTörlés