2024. június 12., szerda

ovi

Annyi minden történt, de az Anyák napját mindenképp el akartam mesélni. Az óvónők szervezték az apukákkal meg a gyerekekkel együtt, hatalmas titkolózás ment. Aznap 4-re kellett az oviba mennünk, gyerekek sehol. A csoportszobában le volt téve a földre a kis ágyneműjük, arra kellett rátelepedünk, majd jött egy nő, és fél órás hangtál meditációt tartott nekünk. Nekem szinte végig csorogtak a könnyeim, annyira tele voltam érzelmekkel, nem szoktam meditálni, de ez valahogy nagyon jókor talált meg, egy belső utazás volt nekem. Utána bejöttek a porontyok, megmasszíroztak minket, majd együtt, de mindenki az anyukájához bújva elmondta/elénekelte a mondókákat/dalocskákat kb 4 percben. Utána átmentünk egy másik terembe, ahol az összes gyerek körvonalát megtaláltuk a földre/nagy lapokra rajzolva, és bár nyilván ezek hasonlóak voltak, mindegyiken volt egy kis egyéni ismertető jel, Danién egy Carhartt sapi, majd együtt kiszíneztük a rajzokat. utána áttrappoltunk a Kastély parkba, ahol a pasijainknak hála a bográcsban már rotyogott a paprikás krumpli, be volt hűtve a fehérbor meg az üdcsi, voltak ropogtatnivalók és sütik. A kicsik duhajkodtak mi meg dumáltunk, mondjuk nekem mennem kellett a városba próbálni 7 körül. Barni mesélte, hogy az egésznek az is tök jó hozadéka volt, hogy jópár apukával megismerkedett és összebariztak.

A múlt héten Apák napja is volt, ez nem volt annyira izgi, de ők is az oviba mentek, és olyan feladatok voltak, hogy pl. egy üvegfal mögé álltak a kicsik, és az apukák lerajzolták a kis pofácskájukat, meg verseny volt, hogy melyik apuka-gyerek páros építi meg a leghosszabb lego-hidat. Aztán ők is a Kastély parkba jöttek, ahol hot doggal, jégkrémmel meg sütivel vártuk őket, meg volt nagy focizás meg őrültködés. 

Mindkettő akkora élmény volt szerintem mindannyiunknak, szülőknek, gyerekeknek, szervezés-oldalról nem volt nagy cucc, inkább csak a szándék kellett hozzá, hiszen mindenki csak egy kicsit rakott hozzá, de azt nagy szeretettel (volt excel feladatokkal, és mindenki beírta, mit vállal). Szuperjó élmény, igazi közösség-építő esemény volt mindkettő. Az óvónők előtt mondjuk le a kalappal - és ez egy sima, állami ovi. 


8 megjegyzés:

  1. Milyen menő programot szerveztek már! Biztos lenyúlnám az ötletet, ha még kicsik lennének a srácok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is vinném az ötletet, ha nem ide járnánk! Állítólag minden évben vannak ezek a progik, tavaly pl. közös, szabadtéri gyerek-anyuka jóga volt a meditáció helyett, a többi ugyanaz.

      Törlés
  2. de jó, hogy nem szokványos előadásos/verses program volt és hűűűűű ez a ruha rajtad!

    VálaszTörlés
  3. Hú, de jól hangzik, ilyen igazi minőségi közös idő, és a gyerekeket se stresszelték fölöslegesen! Le a kalappal az ötletgazdák előtt :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon tetszik és le a kalappal az óvoda előtt. Tanárként dolgozom és az Apák napja nekem mindig nagy kérdés, mert van olyan gyerekem,akinek nem él az apukája, vagy teljesen egyedül neveli az anyukája. Ezt hogy lehet jól megoldani ilyen helyzetben? Az óvónénik ezt hogy oldották meg? Én nagyon szeretném ezt a napot is megünnepelni,de ezek a dilemmák visszatartanak,ezért is kérdezem,hátha a ti óvodátokban van rá jó megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem olyan is volt áltiban, hogy egy fiúnak anyukája nem volt, mert meghalt, neki a nagymamája volt ott. Itt az oviban volt nagyszülős mézeskalács-sütés, az egyik kislánynak a giis féltesói jöttek el, mert ők nem tartják a kapcsolatot az élő nagyszülőkkel. Szóval apuka helyett is jöhet kb bármilyen közeli rokon/barát/ismerős, még csak pasinak kell lennie szerintem, egyszerűen valaki, aki fontos neki.

      Törlés
    2. Mármint az anyák napjára jött a nagymama.

      Törlés