2024. augusztus 15., csütörtök

I love you, Duna

Nagyon hiányzik a víz, az, hogy egy fülledt, végigizzadt nyári nap után lecsattogjunk/leguruljunk a partra és a hűs vízben/mellett engedjük el a napot. Itt egyszerűen nem találok erre alternatívát, túl meleg van a sétához, biciklizéshez, mozgáshoz, és közben minden este ácsingózom a víz után. Nyilván tudunk egy órát autózni miatta, vagy itt a Külker strand, újra nyitva Adyligeten a Petneházi, és mindkettőt szeretjük, de egyik sem egy Duna-part, ahova bármikor 5 perc alatt odaérsz, nincs belépő 4 ezerért és a természet része lehetsz kicsit. Egy csomó szempontból jobban szeretek itt lakni, mint Vácon szerettem, de a Duna nagyon hiányzik. Pedig itt hűvösebb van, mint a városban, sok zöld van körülöttünk és a kert is tök jó. El sem tudom képzelni, milyen lehet így nyáron a panellakók mentális egészsége. 

6 megjegyzés:

  1. Békàsmegyert pl szerintem az menti meg, hogy 10 perc sétàra van a Duna - mióta nem ott lakunk, minden jobb, de nagyon hiànyzik a víz

    VálaszTörlés
  2. Tök érdekes, mert hozzánk nagyon közel van a Kopaszi gát, kb 10p séta, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor voltam ott. Nem tudom, hogy azért, mert az nem olyan menő szerintem mint a római part, vagy mert én nem szoktam hozzá a Duna jelenlétéhez, eszembe se jut kb odamenni, hiába sülök meg bent.
    Nálunk 28-30 fok van a lakásban, mi árnyas parkokban piknikezünk, vagy pacsálós, vizezős, párakapus árnyékos játszótéren múlatjuk az időt itt a betondzsungel közepén.

    VálaszTörlés
  3. Még szerintem a régebbi lakótelepek hagyján, mert úgy épültek hogy mindenhol van egy egy kis zöld tér, sőt nagy fákkal amik már 60-80 évesek is akár. Én az 1 millió (vagy több?) per négyzetméter árú, új betonbörtönök lakóit sajnálom, ahol még a szervízutakról is gondosan kiírtottak minden szál füvet. És a Dunába bele lehet menni még mindig Vácon? (Úgy értem szennyeződésileg)

    VálaszTörlés
  4. Én nyáron alig vagyok a panelben. Erasmus, Erzsébet-tábor,képzések. Mindent igyekszek megragadni,nehéz ilyenkor.

    VálaszTörlés
  5. Hiába árnyas, zöld otthon meg van légkondi, de a munkahelyemen 35 fok van ilyenkor az irodában. Igazából nyáron nem is megy 30 alá. Pokoli.

    VálaszTörlés
  6. Panelban nőttem fel, most is épp újra abban lakom, de szerintem ezek az egyre melegebb nyarak már szinte sehol sem elviselhetőek. Víz mellett élni az egyik legnagyobb vágyam, már a látványa is megnyugtat és kitisztítja a fejem.

    VálaszTörlés