2024. augusztus 22., csütörtök

Pegazus

Vészesen közeledik a nyár vége, de nagyjából kihoztuk belőle, amit lehetett. Voltunk egy hetet a Balatonon megint, jobban megismerkedtünk legújabb, icipici családtaggal, Barni öccsééknek a kisbabájával. Szegényke nagyon sokat sír és iszonyúan keveset alszik, úgyhogy a szülők eléggé zombi üzemmódban nyomják, de próbáltunk segíteni meg bíztatni őket, illetve főleg az anyukát, hogy majd jobb lesz, könnyebb lesz. Most megint látom, hogy milyen mázlink volt, és Dani mennyire könnyű baba volt. Ők egyébként tartják a tankönyvi 3 óránkénti etetést (ő tápszert kap), én meg igény szerint szoptattam Danit, de valahogy az egészre úgy emlékszünk, hogy minden sokkal könnyebb, lazább és jókedvűbb volt, mint ahogy náluk látjuk. Mondjuk Dani aludt mint a tej, ez a kisbaba meg kb 10 perceket, úgyhogy gondolom, meg is van a magyarázat. 

De nem is ezt akartam elmesélni, hanem hogy az egyik nap hívtak minket Szentbékkálára a Pegazusba, ahogy egy csomó program szokott lenni, és már nagyon kíváncsi voltam rá. Most Lick the Click volt, ami egyébként az A38 hajón szokott lenni, és a lányokkal régen sokszor megfordultunk ott, van néhány legendás emlékünk onnan. A Pegazus viszont egy szép, zöld, szabadtéri helyen van, más ismerősünk is a (nagyobb) gyerekeivel jött, és egyből arra gondoltunk, hogy Dani is jól érezné magát. A barátaink lerakták nálunk az autójukat, ők bicajjal indultak tovább, mi meg később az ő kocsijukkal indultunk utánuk és Balatonfüreden vettük fel őket. Már délután indult a buli, 5 körül értünk oda. Jánoska haverunk barátnője egy gyönyörű, latinos kinézetű, csodás mosolyú, nagyon kedves és vicces csaj, Dani egyből lecsapott rá, és onnantól kezdve nem is nagyon foglalkozott mással, ő meg volt olyan jó arc, hogy vette a lapot. Félidőben betoltunk egy (mármint kettő) meglepően jó hamburgert hibátlan sült krumplival, Daninak is nagyon ízlett. Amúgy nem volt olyan igazán bulis buli, volt Dj pult, ahogy lányok tolták a technot, de amúgy asztaloknál üldögéltünk, iszogattunk, dumáltunk. Volt játszósarok meg egészen sok gyerek, de Dani végig körülöttünk autózott, nagyon jól elvolt egyedül is az ott talált kisautókkal, meg épített mindenféléből csúszdát, garázst meg mindenfélét, amiket a kisfiúk szoktak építeni, meg élvezte, hogy sokan vagyunk körülötte, és mindig máshoz fordulhat. Fél 9-kor eleredt az eső, de nekünk már amúgy is lőtték felfelé a pizsamacsillagot, úgyhogy futottunk az autóig, és kb egy óra alatt haza is értünk. Danit az utolsó 10 kilométeren már művészet volt ébren tartani, de végül nem aludt el, a nyaralóban bedőlt az ágyba és már aludt is. Nagyon jól érezte magát, de mi is, szuper volt kicsit kimozdulni, társasági életet élni, főleg így gyerekkel. 

Nekünk amúgy nagyon bejönnek ezek a napközben tartott bulik, hogy este 9-10-re már simán otthon vagy és másnap kipihenten ébredhetsz, és most, hogy látom, hogy tényleg működik gyerekkel is, kicsit jobban figyelem majd őket, hátha van a közelünkben olyan, ahogy egy 4 éves is jól tudja érezni magát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése