2024. október 11., péntek

Nagyik in the house

Reggel erős fejfájással ébredtem (én, akinek sosem fáj a feje), hirtelen át is gondoltam, hogy ittam-e előző nap kávét ebéd után, mert akkor szokott fájni, ha az kimarad, de eszembe jutott, hogy ittam. Aztán Dani kérte, hogy bicajjal vigyem őt oviba, és bár egy porcikám sem kívánta a testmozgást a hasogató fejfájás mellé, de úgy tűnik, segített a friss levegő, mire hazaértem, elmúlt. Ma rengeteg folyadékot fogok inni. 

Itt vendégeskedtek a szüleim az elmúlt két napban. Nagyon régen nem jártak nálunk, Apa szívesen jön, ő nagy csavargó és iszonyat rugalmas még most is, de Anyát jó ideje nagyon nehéz kirobbantani a saját kis napi rutinjából. Meg azt is szokta mondani, hogy ő nagyon rosszul alszik, ha nem otthon tölti az éjszakát. Na de eljöttek szerda reggel, Daninak nem mondtuk meg, hogy jönnek, hogy meglepetés legyen. Kakukkos óra projekt van az oviban, cipősdobozból készítenek kakukkos órákat a kicsik, így Apa hozott nekik egy igazi, faragott, működő kakukkos órát, nekiadta a csoportnak, fel is szerelte a falra, azóta ott kakukkol nekik. Bevittem őket az oviba, Dani pont az udvaron játszott és háttal állt nekünk, Anya odament hozzá, Dani megfordult - hát azt a meglepetést, azt az örömöt! Kicsit maradtunk, míg Apa felfúrta az órát meg beszélgettünk, aztán hazahoztuk Danit is, ebédelnie sem kellett bent. 

Isteni két nap volt, nekem is, Daninak is csodás volt, hogy itt voltak. Beszélgettünk, főztünk, kertészkedtünk, ettünk, játszottunk. Reggel Dani kinyitotta a szemét, és már suhant is le a vendégszobába befeküdni közéjük az ágyba. Mikor oviban volt, kicsit felpimpeltük a szobáját, még mindig nagyon üresek voltak a falak (majd másik posztban megmutatom, milyen lett). Délután ők mentek érte. Este kicsit szomorú voltam, mikor Anyuék hazamentek, Dani is kérdezgette, hogy mikor jönnek legközelebb, hétvégén? Nem engedték, hogy hazavigyem őket, két óra volt az út háztól házig. Danival este az ágyban mindig meg szoktuk beszélni, hogy mi volt a legjobb dolog a napban, és azt mondta, hogy az, hogy itt voltak a Nagyiék. Tényleg az volt.



1 megjegyzés:

  1. Megkönnyeztem, olyan szép, szívmelengető volt.....
    Még sok-sok ilyen élményt kívánok az egész kiscsaládnak!!!

    VálaszTörlés